حزام الاسد: شهر تعز را باید آزاد شده تلقی کنیم برتری دموکرات‌ها با ۱۱ کرسی بیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا طبق نظرسنجی سی‌بی‌اس حزب الله لبنان: مقاومت گزینه‌ای ملی برای آزادسازی جنوب لبنان است نامزدی کندی برای ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۸ هکری که در سرقت اطلاعات اف‌بی‌آی دست داشت، در اردن دستگیر شد غریب‌آبادی: نظرات آمریکا درباره طرح هفت‌روزه ایران در حال بررسی است اولین هواپیمای ایرانی در فرودگاه نجف به زمین نشست / از سرگیری پرواز‌های دو کشور وزیر خارجه ارمنستان به تهران سفر می‌کند دومین نفتکش در تنگه هرمز منفجر شد توئیت ولایتی با کنایه به امارات و میزبانی از ترامپ: همسایه می‌ماند و مهمان می‌رود! عقب‌نشینی ناو آیزنهاور به ویرجینیا پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود!

جزئیات طرح انتقال مزدوران اسرائیل از غزه به سومالی‌لند

جزئیات طرح انتقال مزدوران اسرائیل از غزه به سومالی‌لند یک رسانه اسرائیلی امروز یکشنبه فاش کرد که منطقه جدایی‌طلب سومالی‌لند موافقت کرده که اعضای شبه‌نظامیان مسلح تحت حمایت رژیم اشغالگر اسرائیل در نوار غزه و خانواده‌های آنها را بپذیرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 25
کد خبر: ۳۰۰۱۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه مکور ریشون با انتشار این گزارش نوشت که درخواست تل‌آویو در چارچوب تمهیدات امنیتی مربوط به مرحله دوم توافق توقف تجاوز علیه غزه مطرح شده و این اقدام در چارچوب طرح «اسرائیل» برای جابجایی نیروها و کاهش اصطکاک مستقیم، با حذف عناصر محلی که در دوره گذشته با اشغالگران همکاری داشته‌اند، از ترس اینکه پس از عقب‌نشینی تحت تعقیب یا هدف قرار گیرند، صورت می‌گیرد.

بنا بر این گزارش، روند انتقال این مزدوران اسرائیل به خارج از غزه، بخشی از تمهیدات گسترده‌تر با هدف پایان دادن به این مسئله از منظر امنیتی است، زیرا اشغالگران متوجه دشواری حضور این شبه‌نظامیان در داخل نوار غزه، پس از پایان نقش میدانی‌شان هستند.

این تحولات در بحبوحه تشدید مناقشه بر سر سرنوشت شبه‌نظامیان تحت حمایت اشغالگران در غزه رخ می‌دهد. بویژه که فلسطینی‌ها نیز مکرراً هرگونه تشکل مسلحانه خارج از چارچوب ملی را رد می‌کنند و تاکید دارند که هرگونه همکاری هر طرفی با اشغالگران منجر به از دست رفتن مشروعیت مردمی آن می‌شود.

این در حالی است که روزنامه وال استریت ژورنال نیز از سازماندهی مجدد شبه‌نظامیان وابسته به اسرائیل علیه حماس که عمدتاً در مناطق شرقی نوار غزه فعالیت دارند، خبر داده و گزارش می‌دهد که رژیم صهیونیستی از طریق ارائه پشتیبانی هوایی با پهپاد، اشتراک اطلاعات و حتی انتقال مجروحان به بیمارستان‌های اسرائیلی از آنان حمایت می‌کند.

در چنین فضایی، منطقه سومالی‌لند که فاقد به رسمیت شناخته شدن بین‌المللی است، پس از به رسمیت شناخته شدن از سوی تل‌آویو، تمایل خود را برای همکاری در این زمینه، در ازای تفاهمات سیاسی، امنیتی و اقتصادی اعلام نشده با رژیم صهیونیستی، ابراز کرده است.

پیشتر رئیس‌جمهور سومالی حسن شیخ محمود فاش کرده بود که منطقه جدایی‌طلب سومالی‌لند موافقت کرده که در ازای به‌رسمیت‌شناخته‌شدن از سوی اسرائیل، فلسطینی‌های غزه را اسکان دهد و میزبان یک پایگاه نظامی تل‌آویو باشد.

محمود که به‌رسمیت‌شناختن سومالی‌لند از سوی اسرائیل را «بسیار غیرمنتظره و عجیب» توصیف کرده بود، گفت این اقدام «ناگهانی»، اسرائیل را از سال ۱۹۹۱ به نخستین طرفی تبدیل کرد که این منطقه را به‌عنوان یک کشور مستقل به‌رسمیت می‌شناسد.

وی با استناد به گزارش‌های اطلاعاتی افزود اسرائیل در پی کنترل آبراه‌های راهبردی مهم مثل دریای سرخ، خلیج فارس و خلیج عدن است و به‌رسمیت‌شناختن سومالی‌لند از سوی این رژیم، صرفاً حضور پنهان آن در این منطقه را عادی‌سازی می‌کند./مشرق

کلمات کلیدی: غزه سومالی
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار